Nemačka naredila Facebooku da prikuplja manje podataka o korisnicima

Izvor: Informacija.rs, 07.Feb.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka naredila Facebooku da prikuplja manje podataka o korisnicima

Nemačka Federalna kancelarija za zaštitu konkurencije (FCO) naložila je Facebooku da može nastaviti sa prikupljanjem informacija o korisnicima izvan svoje aplikacije i web sajta samo ako dobije njihov pristanak. Nadzorni organ je izvršio istragu o društvenoj mreži zbog zabrinutosti da njeni korisnici nisu bili svesni obima aktivnosti kompanije u vezi sa prikupljanjem podataka. To uključuje podatke prikupljene iz drugih izvora, kao i preko Facebookovih aplikacija, uključujući i aplikaciju Instagram. Američka kompanija je izjavila da će se žaliti.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Nemačka: Facebook-u naređeno da skuplja manje podataka

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Feb.2019, 10:23

Antimonoposlka komisija Nemačke, naime, usprotivila se načinu na koji Facebook prikuplja podatke o svojim korisnicima i kroz aplikacije koje su u njihovom vlasništvu, WhatsApp i Instagram...„U budućnosti Facebook-u više neće biti dozvoljeno da prisiljava svoje korisnike na maltene neograničeno...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.