NDNV svakog četvrtka emituje onlajn emisije, sutra tema - skajp suđenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2020, 16:57

NDNV svakog četvrtka emituje onlajn emisije, sutra tema - skajp suđenja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine(NDNV) organizovaće svakog četvrtka onlajn emisije, a sutra će na programu biti emisija posvećena probleamatici 'skajp suđenja' koja se organizuju u Srbiji u vreme vanrednog stanja.

U emisiji, koja će se emitovati preko Fejsbuk stranice NDNV-a, učestvovaće predsednica Jukoma (YUCOM) Katarina Golubović, predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski i advokat iz Niša Marko Krstić, a voditelj će biti novinar Darko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Šper.

U emisiji će se razgovarati o tome da li postoji zakonski osnov da se u uslovima vanrednog stanja propisuju mere koje značajno zadiru u principe u krivično-procesnog zakonodavstva, kakva je praksa u regionu i u zemljama EU, da li se na taj način dovodi u pitanje pravo na pravično suđenje, da li Ministarstvo pravde vrši pritisak na sudove kad preporučuje stroge kazne.

Teme će biti i da li je moguće da se po okončanju vanrednog stanja takvi postupci ospore u žalbenom postupku, koliko je po pravni sistem i vladavinu prava opasna dominacija izvršne vlasti nad pravosuđem i koje su posledice po građane.

NDNV je serijal emisija "NDNV Media Hub" započeo protekle sedmice, povodom privođenja novinarke portala Nova.rs i članice Upravnog odbora NDNV-a Ane Lalić.

"Mi smo poslednja linija odbrane", poručio je NDNV.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.