NA KOSOVU KLJUČA NEZADOVOLJSTVO KURTIJEM: Avdulah Hoti nabrojao zla Kurtijeve politike

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2023, 22:37

NA KOSOVU KLJUČA NEZADOVOLJSTVO KURTIJEM: Avdulah Hoti nabrojao "zla" Kurtijeve politike

U objavi na Fejsbuku Hoti kaže da situacija u opštinama na severu nikada nije bila gora nego danas.

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Avdulah Hoti, nabrojao je danas "zla" koja je, prema njegovim rečima, vlada Aljbina Kurtija donela KiM.

Sa druge strane, predsednik Demokratske partije Kosova (DPK), Memli Krasnići, rekao da jedini izlaz iz trenutne situacije vidi u vanrednim izborima.

On je poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da tzv. Vlada u Prištini nikada pre nije bila tako oštra i nepravedna prema opoziciji kao za vreme Kurtijevog mandata, prenosi Reporteri. Takođe, prema Hotijevim rečima, situacija sa kapitalnim investicijama, putevima i drugim projektima nikada nije bila ozbiljnija.

Zbog svih ovih faktora, kako je naveo, nikada se više građana nije iselilo sa KiM nego što je to bio slučaj za poslednje dve godine.

Reporteri piše da je Kurtijevu vladu danas kritikovao i predsednik DPK, Krasnići. On je naveo da je u najnovijoj publikaciji Pulsa javnosti, koju sprovodi UNDP, a finansira USAID, dokazano ono što je DPK nedavno više puta saopštio.

Prema njegovim rečima, građani na KiM više nisu zadovoljni političkim pravcem zemlje i Kurtijeva vlada, isključujući međunarodne saveznike u koordinaciji sa kriminalcima, ne zastupa njihovu volju.

- Prema Pulsu javnosti UNDP-a, 45,6 odsto građana Kosova uopšte nije zadovoljno političkim pravcem zemlje. U međuvremenu, dok je 31,2 odsto želelo da ostane neutralno, samo 23,2 procenta je izrazilo zadovoljstvo u svojim odgovorima - dodao je.

Ovo, kako je naveo, svedoči o hitnosti promene političkog pravca kojim je tzv. Kosovo krenulo, što se, kako je istakao, ne može učiniti bez promene vlade raspisivanjem vanrednih izbora.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.