Meta će blokirati kanadske medije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Jun.2023, 17:29

Meta će blokirati kanadske medije

Danas potvrđujemo da sadržaj vesti više neće biti dostupan na Facebooku i Instagramu za sve korisnike u Kanadi“, navela je kompanija Meta uz napomenu da je „nekoliko puta“ upozoravala da će preduzeti tu meru.

Kanadske vlasti su reagovale, navodeći da su njeni zvaničnici razgovarala tokom nedelje sa predstavnicima Facebooka i Googlea.

Novi zakon, koji je usvojen i tek treba da stupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na snagu, zahteva da digitalni giganti sklope sporazume o fer trgovini sa kanadskim medijima za publikacije koje se dele na njihovim platformama.

Kanadski premijer Džastin Trudo (Justin Trudeau) kritikovao je Metu u maju jer je nekim Kanađanima već blokirala pristup onlajn informacijama.

Trudo je rekao da je kompanija „veoma neodgovorna“ jer je odbila da plati medije za njihov rad.

Poslednjih meseci, Meta i Google su saopštili da testiraju mali deo kanadske populacije, ograničavajući im pristup sajtovima sa vestima.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.