Masovnom ubici najviše 21 godina zatvora

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovnom ubici najviše 21 godina zatvora

/vesti online/ Suočena sa užasom napada u Oslu i u omladinskom kampu na obližnjem ostrvu, norveška javnost poziva na zakonsko zaoštravanje maksimalne kazne od 21 godina zatvora koliko bi, po krivičnom zakonu, mogao dobiti osumnjičeni 32-godišnjak Anders Bering Brejvik.

Stanovnici traže veću kaznu za ubicu: Anders Bering Brejvik

Pošto su mediji obelodanili identitet i osobine osumnjičenog ubice 93 ljudi, stanovnici te skandinavske zemlje traže da kazna bude >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << povećana. Na ''Fejsbuku'' je upravo otvorena stranica na kojoj se traži uvodenje smrtne kazne radi kažnjavanja Brejvika što je odmah podržalo oko 2.000 ljudi.
 
Desetine sličnih grupa su nikle za dva dana na internetu - neki pozivaju da ubica bude smaknut, a drugi su za doživotni zatvor. Norveško pravo omogućava da se zatvorenik zadrži u zatvoru i pošto mu istekne maksimalna kazna od 21 godine, ako stručnjaci smatraju da je on opasan za društvo.
Norveški kazneni sistem čiji su zatvori savremeni i udobni, ima stopu recidiva i kriminala ispod evropskog proseka. Broj žrtava dva napada u petak u Norveškoj ravan je ukupnom broju žrtava ubistava u svim skandinavskim zemljama za tri godine.Ostatak vesti pročitajte na linku

svetnorveskaAnders Bering Brejvikmasovni ubicamaksimalno 21 godina zatvora

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.