LAJČAK SE OGLASIO NA FEJSBUKU: Otkriva kakva je trenutno situacija na severu Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 00:57

LAJČAK SE OGLASIO NA FEJSBUKU: Otkriva kakva je trenutno situacija na severu Kosova

Postoje jasni koraci, ali...

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je situacija na severu Kosova i dalje krhka.

Lajčak je na Fejsbuku naveo da su njegov tim i on poslednjih nekoliko dana u Briselu blisko sarađivali sa međunarodnim partnerima na koordinaciji sledećih koraka u rešavanju tekuće krize na severu Kosova.

- Nažalost, uprkos postojanju jasnih koraka za uspešnu deeskalaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tenzija, situacija je i dalje krhka - naveo je Lajčak.

Izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja članova Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta koji su, kako je preneo, pozvali zajedno sa generalnim direktorom Evropske komisije Gertom Janom Kopmanom na diskusiju o situaciji, najnovijim dešavanjima u dijalogu i naporima EU da smanji tenzije na terenu na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.