Kurti: Hotijeva vlada nelegalna i u službi Srbije

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 15:05

Kurti: Hotijeva vlada nelegalna i u službi Srbije

Vođa pokreta Samoopredeljenje i bivši kosovski premijer koji je uveo "reciprocitet" u zamenu za ukidanje takse Aljbin Kurti reagovao je nakon što je vlada Avdulaha Hotija ukinula "mere reciprociteta".
Aljbin Kurti je na na Fejsbuku napisao da je vlada Hotija nelegalna i da je u službi Srbije.

Dodao je da će uklanjanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "reciprociteta" Kosovo krenuti u dijalog kao krivac za kašnjenje u obnovi dijaloga.
Aljbin Kurti je na Tviteru napisao da "Kosovo nikada nije bilo prepreka dijalogu i da je to dokazano ukidanjem takse od 100 odsto".

"Reciprocitet znači jednakost. Negirati to znači negirati našu deklaraciju nezavisnosti kao suverene države, na šta nijedan lider na Kosovu nema pravo", napisao je Kurti.
Prethodno je potpredsednica pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu izjavila da "uklanjanje reciprociteta predstavlja odustajanje od suvereniteta, te da nelegalna vlada trasira Tačiju put za sporazum sa Srbijom". 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.