Konkurs za prijavu amaterskih i studentskih  filmova

Izvor: RadioCity.rs, 04.Nov.2020, 21:56

Konkurs za prijavu amaterskih i studentskih filmova

Najkraći dan je jednodnevni festival koji se održava u okviru Svetskog dana kratkometražnog filma, svakog 21. decembra, kada je dan najkraći u godini. Pozivaju se studenti dramskih umetnosti i filmski amateri da prijave filmove, najkasnije do 22. novembra.
Rezultati će biti objavljeni 1. decembra, na Fejsbuk i Instagram stranici, a kandidati će biti obavešteni i putem mejla da li su prošli u uži krug.
Kod studentskih filmova uslov je da su studenti sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << teritorije Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije, Slovenije Grčke, Slovačke, Češke ili Mađarske, i da pohađaju studije na nekoj od akademija dramskih umetnosti. Ostali uslovi su da :
Film mora da bude snimljen tokom studija (osnovne, master ili doktorske) Trajanje filma je maksimalno 30 minuta Film može da bude igranog, dokumentarnog ili animiranog formata. Film može da sadrži engleski titl Film mora da bude produciran u prethodnih pet godina (2016-2020) Producent mora da bude Akademija dramskih umetnosti na kojoj kandidat studira Film treba poslati putem linka na platfomi Vimeo ili Jutjub sa odgovarajućom šifrom za pristup. Pored ovoga, neophodno dostaviti:
Link za gledanje filma Sinopsis filma, do 300 reči Tizer, trejler, ili 3 najreprezentativnija kadra iz filma Biografiju autora (sa imejl adresom i brojem telefona) i filmografiju Spisak ekipe Ukoliko postoji, spisak festivala na kojima je film do sada bio prikazivan/nagrađivan. Kod amaterskih filmova uslov je da kandidati ne pohađaju fakultet dramskih umetnosti, već snimaju iz entuzijazma. Starosne granice, kako navode iz organizacije nisu bitne, ali će prednost imati mlađi stvaraoci kako bi se podstakli u kreacijama. Uslovi su da :
Film može da bude igranog, dokumentarnog ili animiranog žanra; Trajanje filma je  maksimalno do 15 minuta Mora da sadrži engleski titl Film mora da bude produciran u prethodne 3 godine Film treba poslati putem linka na nekoj platformi poput  Vimeo/Youtube-a, sa odgovarajućom šifrom za pristup Za prijavu dostaviti: 
Link za preuzimanje filma  Sinopsis filma, i to do 150 reči Tizer, trejler ili 3 najreprezentativnija kadra iz filma Biografiju autora sa e-mail adresom, sa  brojem telefona i filmografiju Spisak ekipe Ukoliko postoji, spisak festivala na kojima je film do sada bio prikazivan/nagrađivan.  Nagrade će biti uručene za najbolji studentski i najbolji amaterski film, a  tročlani žiri će činiti stručnjaci iz filmske oblasti. 
Radove slati u PDF formatu, sa naznakom studentski /amaterski konkurs za Najkraći dan 2020, na adresu najkracidanmanifestacija@gmail.com .
Dokumenacija može biti poslata i na srpskom i na egleskom jeziku.
Sva pitanja u vezi sa konkursom možete poslati na mejl najkracidanmanifestacija@gmail.com 
Pogledaj vesti o: Facebook,   Grčka

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.