Koha: Generalna skupština Interpola glasaće o Kosovu

Izvor: RTS, 26.Jun.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Generalna skupština Interpola glasaće o Kosovu

Izvršni komitet Interpola raspravljao je o zahtevu Kosova za članstvo u ovoj instituciji i odlučio da odobri zahtev kosovske policije za glasanje na sednici Generalne skupštine Interpola, koja je će se ove godine održati u Čileu, prenosi Koha.
Zamenik generalnog direktora ministarstva spoljnih poslova Kosova Astrit Zemaj napisao je na Fejsbuku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je kosovska policija ocenjena na najvišem nivou profesionalizma i kredibiliteta kao moderna policijska organizacija, s naprednim standardima.

"Od ukupno deset zemalja koje su učestvovale u današnjoj debati Izvršnog odbora bile su samo tri države koje su priznale nezavisnost Kosova i skoro svi učesnici su se založili da se aplikacija kosovske policije dalje razmatra u Generalnoj skupštini", naveo je Zemaj.
On je izrazio nadu da će se "Srbija pozvati na glas razuma, a ne na opstrukciju mira i bezbednosti".
"Bilo bi primitivno i bez bilo koje logike sprečiti i lobirati protiv članstva kosovske policije u međunarodnoj organizaciji Interpol, a s druge strane, govoriti o miru i sigurnosti", napisao je Zemaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pacolijev zamenik: Ponovo će se glasati za članstvo Kosova u Interpolu, očekujemo da Srbija ne reaguje PRIMITIVNO

Izvor: Blic, 26.Jun.2019

Generalna skupština Interpola glasaće o zahtevu Kosova za članstvo u toj instituciji, objavila je danas Koha, pozivajući se na tvrdnje zamenika generalnog direktora kosovskog Ministarstva spoljnih poslova Astrita Zemaja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.