Izvršni direktor Instagrama potvrdio: Testiranja su počela, nova opcija stiže uskoro

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Jan.2020, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršni direktor Instagrama potvrdio: Testiranja su počela, nova opcija stiže uskoro

Facebook sve veću pažnju posvećuje porukama i komunikaciji korisnika preko poruka, a u jednom prošlogodišnjem intervjuu Mark Zuckerberg je rekao kako su tri najbrže kategorije internet komunikacije privatne poruke, grupe i priče. Kako bi korisnicima omogućili komunikaciju na svim uređajima, iz Instagrama su juče objavili kako će omogućiti komunikaciju preko direktnih poruka i na računarima, preko web-stranice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Trenutno ako želite da se dopisujete s prijateljima na Instagramu, to možete samo u mobilnoj aplikaciji, dok verzija na webu nema tu mogućnost. Instagram je s testiranjem direktnih poruka na webu počeo pre dosta vremena, a sada je na Twitter-u dolazak te opcije najavio izvršni direktor Instagrama Adam Mosseri. Napisao je kako je ta opcija sada dostupna malom broju korisnika te se nada da će mogućnost korišćenja direktnih poruka na web browsera biti svima dostupna „uskoro“. Ali pre toga ipak mora proći još određeni testni period kako bi se uverili da dopisivanje preko weba radi onako kako bi trebalo.

Što se tiče mogućnosti web-verzije, one bi trebale biti jednake kao i u mobilnim aplikacijama. Dakle, direktno iz browsera korisnici će moći da odgovore na poruke, započnu nove razgovore s pojedincima, kao i grupne razgovore. Takođe, poruke se mogu lajkovati i deliti fotografije s računara, a ako je opcija notifikacija na računarima omogućena za Instagram, korisnici će dobijati obaveštenja o pristiglim porukama.

Na stranici The Next Web podsećaju da Instagram ima opciju direktnih poruka, kao i web-verziju još od 2013. godine te izgleda neverovatno da im je trebalo toliko vremena da omoguće pristup direktnim porukama i preko weba.

Priredio:Hrvoje Jurman

Izvor: Zimo

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.