Izbeglice: Odluka Biserko je nemoralna!

Izvor: Kurir, 23.Nov.2013, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice: Odluka Biserko je nemoralna!

BEOGRAD - Ogorčeni!

Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji najoštrije je osudila odluku predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava Sonje Biserko da bude svedok u eventualnom sudskom procesu koji će Hrvatska voditi protiv Srbije za genocid.

- Nečasno, nemoralno i neprihvatljivo je da Sonja Biserko pristaje da svojim svedočenjem doprinese da Međunarodni sud pravde u Hagu, bez ikakvog osnova, proglasi Srbiju genocidnom državom - navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Koalicije i dodaje:

- Smatramo da je potrebno da Sonja Biserko odgovori na nekoliko pitanja, među kojima su i ko je proterao 500.000 Srba iz Hrvatske tokom devedesetih godina. Ko ne poštuje Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina iz 2002. godine, koji garantuje slobodu upotrebe srpskog jezika i ćirilice i proporcionalnu zastupljenost Srba u državnoj upravi, policiji i pravosuđu.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.