Italijanski humanitarac: Greta, ti imaš sreće, deca na Kosovu i Metohiji je nemaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski humanitarac: Greta, ti imaš sreće, deca na Kosovu i Metohiji je nemaju

Italijanski humanitarac i odbornik Lige za sever u Milanu, Stefano Pavezi, na svom profilu na Fejsbuku okačio je fotografije srpske dece sa KiM, uz poruku švedskoj aktivistkinji Greti Tunberg da ona ima sreće jer kad zaplače čuju je svetski moćnici, dok je toj deci uskraćeno detinjstvo.

"Draga Greta, blago tebi koja možeš da plačeš a da te čuju svetski moćnici i da te ugoste na velikim skupovima. Blago >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tebi koja možeš da putuješ i pređeš hiljadu mora. Imaš sreće jer možeš da plačeš i kažeš 'ukrali ste mi snove i detinjstvo vašim praznim rečima'. Isto tako, blago onima kojima si potrebna da bi verovali u nešto, da bi se osetili globalnim aktivistima", napisao je Pavezi.

On je naveo da, međutim, "u ovom trenutku deca iz jedne osnovne škole u srpskoj enklavi na Kosovu, žive u trošnim kućama, okružena mržnjom onih koji žele da ih istrebe sa te teritorije, a ipak se smeju kao nikada pre kada na poklon dobiju svesku koja košta pola dolara".

"Jer dok ti draga Greta putuješ svetom, tvoji srpski vršnjaci na Kosovu ne mogu da izađu iz svoje enklave. A sigurno je da nemaju vremena da govore u UN o klimatskim promenama, jer moraju da se snalaze kako bi došli do hrane i nešto pojeli pre odlaska na spavanje, jer su im vodeće zemlje članice UN 1999. bombardovale domove i ubile roditelje", zaključio je Pavezi koji već više godina posećuje KiM u okviru humanitarnih akcija pomoći tamošnjim Srbima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Italijanski humanitarac fotografijom srpske dece poslao snažnu poruku Greti koja je govorom u UN uzburkala svet

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2019

"Draga Greta, blago tebi koja možeš da plačeš a da te čuju svetski moćnici i da te ugoste na velikim skupovima.." Italijanski humanitarac i odbornik Lige za sever u Milanu, Stefano Pavezi, na svom profilu na Fejsbuku objavio je fotografije srpske dece sa KiM, uz poruku švedskoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.