Instagram uveo oznake za lažne informacije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Okt.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram uveo oznake za lažne informacije

Nova oznaka će se širiti društvenom mrežom narednog meseca, a pojavljivaće se na „Pričama“ (Stories), kao i na postovima koji se prikazuju na glavnom News Feed-u Instagrama.

Korisnici društvene mreže će i dalje moći da vide originalni post, ali će morati odabrati opciju da pogledaju poruku (See Post).

Instagram će upozoriti korisnike koji pokušaju da podele post koji je ranije označen kao lažan.

Pre nego što objave post, videće upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da su „proverivači“ činjenica ustanovili da poruka sadrži lažne informacije, a biće im ponuđen i link za više informacija. Korisnici će uprkos svemu tome moći da podele post, ali će on biti s oznakom za lažnu informaciju.

Ova opcija je dosad najagresivniji način u borbi protiv širenja viralnih dezinformacija, ocenjuju mediji.

Izvor: FoNet
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.