Instagram ima NOVU APLIKACIJU o kojoj svi pričaju – usuđujete li se da je koristite? (FOTO)

Izvor: 011vodič.com, 07.Okt.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram ima NOVU APLIKACIJU o kojoj svi pričaju – usuđujete li se da je koristite? (FOTO)

Čini se da nam Instagram, Fejsbuk, Tviter i Snepčet nisu dovoljni. Instagram predstavlja Treds (Threads), aplikaciju za razmenjivanje poruka samo sa najbližim prijateljima. Osnovna ideja iza nje je brzo deljenje tekstualnih poruka, fotografija i videa sa ljudima koje imate na listi “najbližih prijatelja”. Takođe konstantno, pasivno deli vašu lokaciju, statuse i druge intimne podatke, što je već izazvalo zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << oko privatnosti korisnika, a neke će bez sumnje navesti da revidiraju popis najbližih prijatelja.
Threads ima tri komponente. Prva je kamera, koja se prva otvara kad otvorite aplikaciju. S njom možete snimati fotografije i video klipove, a nema nikakvih filtera. Aplikacija nudi prilagodljive prečice do vaših bliskih prijatelja ako aplikaciju primarno koristite za slanje poruka dvema ili trima osobama. Ikonice s njihovim fotografijama pojaviće se na dnu ekrana, a slanje fotografija i videa veoma je brzo.
Threads pic.twitter.com/prASalvnjH
— FikoR (@FikoR87) October 7, 2019

Druga komponenta su poruke, koje izgledaju kao one sa Instagrama, ali ih možete slati samo bliskim prijateljima. Procenjuje se da prosečni korisnik ima između 12 i 24 bliska prijatelja na Instagramu, tvrdi Robi Štajn koji radi na razvoju Threads-a.
Treća komponenta je status, koji se čini kao najkontroverzniji deo aplikacije. Kako biste ga kreirali treba da otkucate nekoliko reči ili da izaberete neki od već gotovih statusa i odredite koliko će se dugo prikazivati vašim prijateljima. Možete i da izaberete “autostatus” što znači da će se on sam osvežavati tokom dana. Vaši prijatelji znaće jeste li kod kuće ili na poslu. Instagram tvrdi da neće čuvati konkretne podatke o lokacijama, već samo informacije o “kontekstu”. Iz kompanije se brane da će status ionako biti vidljiv samo vašim bliskim prijateljima.
– Threads će zatražiti vašu lokaciju, podatke o kretanju, napunjenost baterije i mrežnu vezu s vašeg telefona kako bi odredio koji kontekst da podeli. Na primer, autostatus će možda koristiti vašu tačnu lokaciju kako bi s prijateljima podelio da ste u kafiću. Može da primeti da ste na biciklu i da se promeni u ‘U pokretu’. Pre nego što ga pokrenete, upozoriće vas se koje informacije su potrebne i moraćete da se složite s tim. Autostatus neće deliti tačnu lokaciju i nećemo ih skladištiti na server, informacije ostaju samo na vašem uređaju neko vreme, a obrisaće se kad deinstalirate Therads – tvrde iz Instagrama.
Važno je napomenuti da i druge aplikacije koje već koristite, poput Snepčeta, u osnovi od vas traže iste informacije.

The post Instagram ima NOVU APLIKACIJU o kojoj svi pričaju – usuđujete li se da je koristite? (FOTO) appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.