Instagram će podsticati tinejdžere da odmore od korišćenja aplikacije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Okt.2021, 10:33

Instagram će podsticati tinejdžere da odmore od korišćenja aplikacije

Nakon velikih kritika na koje je Facebook naišao nakon nastupa zviždačice koja ih je optužila da pokušavaju da stave profit ispred sigurnosti korisnika, pri čemu je naglasila da Instagram posebno negativno utiče na tinejdžerke i njihovo mentalno zdravlje, Zuckerbergova kompanija sada pokušava da popravi situaciju.

Iz Facebook-a su pri tome kritikovali i vlastito istraživanje, za koje kažu da je uzorak bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << premali te naglašavaju kako društvene mreže mladima donose puno više prednosti i pozitivnih, nego negativnih strana.

Ipak, pod pritiskom javnosti, Facebook je odlučio da napraviti određene promene koje bi trebale da se odraze na pozitivniji uticaj Instagrama na mlade, pogotovo na tinejdžerke. Nick Clegg iz Facebook-a je tako najavio opciju koja bi trebala da donese “značajnu razliku” u korišćenju njihove mreže i podstakne korisnike da se malo odmore od korišćenja Instagrama. Osim podsticanja na odmor, promene na kojima rade trebale bi da se odnosei na prikaz sadržaja.

Naime, kada Facebookov sistem prepozna da mladi konstantno gledaju isti sadržaj, a taj sadržaj ne deluje baš najbolje na njihovo blagostanje, podstaći će ih na pregledavanje drugačijeg sadržaja. Ali izgleda da će odluka o prikazu sadržaja i dalje ostati na samim korisnicima, tako da bi oni mogli zanemariti predlog Instagrama i nastaviti da pregledaju sadržaj kao i do sada jer ih takav sadržaj očito zanima. Ista je stvar i s opcijom s kojom će korisnike podsetiti da bi bilo dobro da se malo odmore od korištenja jer bi oni taj podsetnik mogli da ignorišu.

Od ostalih opcija koje razvijaju, a koje bi trebale da pomognu mladima, Clegg je ponovo podsetio da će te da će roditeljima dati više kontrole nad nadzorom tinejdžera, odnosno nadzorom sadržaja koji oni gledaju i objavljuju.

Ono što još nije poznato, jest kada možemo očekivati spomenute opcije. One se još ne testiraju ali s testovima bi trebali da počnu uskoro te bi tek nakon određenog perioda testiranja (i zavisno od rezulta testiranja), te opcije mogle da postanu dostupne svim korisnicima.

Izvor: zimo.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.