Instagam staje na put lažnim influenserima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Nov.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagam staje na put lažnim influenserima

Da li će brendovi koristiti usluge određenih influensera i koliko će hteti da ih plate, to najčešće zavisi od broja pratilaca određene osobe na Facebooku, Instagramu, YouTubeu i drugim platformama.

Upravo zbog toga nije redak slučaj da korisnici društvenih mreža „varaju“ kada je njihova popularnost u pitanju, odnosno da na svaki način, koristeći aplikacije trećih strana, veštački povećavaju broj pratilaca, lajkova i komentara ispod svojih objava.

Pri >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << korišćenju takvih aplikacije, korisnici najčešće moraju da ostave svoje lične podatke kada se prijavljuju na ovu društvenu mrežu, čime se direktno krše pravila korišćenja Instagrama.

Zbog toga iz Instagrama najavljuju ozbiljnu borbu protiv takvih korisnika. U tu svrhu su razvili i poseban alat koji može da prepozna naloge koji koriste servise i aplikacije za povećanje broja pratilaca, lajkova i komentara.

Takvim korisnicima Instagram će poslati upozorenje i obaveštenje o kršenju pravila, i od njih će zatražiti promenu lozinke.

Ukoliko i posle toga korisnici nastave da koriste metode za lažno povećanje popularnosti, to bi moglo da utiče na „njihovo iskustvo korišćenja Instagrama„, saopštili su iz te kompanije, iako nisu objasnili na šta konkretno misle.

Ovo je samo jedan od koraka kojim Instagam želi da se zaštiti od širenja lažnih vesti i „prevarantskih“ aktivnosti korisnika, kao i da obezbedi da ta popularna društvena mreža bude zajednica putem koje se „ljudi povezuju na autentičan način“.

Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.