Igra Angry Birds osvaja sve!

Izvor: Crtaci.info, 14.Maj.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igra "Angry Birds" osvaja sve!

Igra "Angry Birds" je prvobitno izdata u verziji za iPhone/iPod Touch, u poslednjih godinu dana je dostupna na ostalim mobilno-fiksnim platformama, kao i za igranje na računarima, a od sledećeg meseca biće dostupna na društvenoj mreži Facebook i dobiće razne nastavke.


Izgleda da popularnost igre Angry Birds nije kratkog daha. Posle brojnih klasičnih i sezonskih izdanja, 22.marta predstavljen je drugi deo igre pod nazivom "Angry Birds Rio" - verzija koja najavljuje "Rio" animirani film koji bi uskoro trebalo da se pojavi, a iza kojeg stoji studio Fox.

Kompanija "Rovio Mobile" objavila je da je novo izdanje u prvih deset dana preuzeto čak 10 miliona puta, i to u varijantama za iOS platformu, putem iTunesa ili za Android preko Android Marketa i Amazon Appstore-a.

Iz ove kompanije, za koju je nedavno objavljeno da je zaradila čak 42 miliona dolara, najavljuju da se sprema i specijalno sezonsko izdanje za Uskrs.

O čemu se radi?
"Angry Birds" je odlično osmišljena puzzle igra koja kombinuje elementarnu fiziku, percepciju i zahteva malo sreće, a glavne uloge nose zli prasići i raznolike ljute ptice. Prasići su ukrali pticama jaja, i one kreću u osvetu. Na levoj strani ekrana imate veliku praćku i određeni broj ptica raznih tipova (svaki nivo ima svoj ptičji "arsenal"); na desnoj se nalazi grupa svinja, najčešće unutar neke konstrukcije, prepreke ili grupe prepreka. Cilj? Ispaliti ptice iz praćke i uništiti svinje, bilo direktnim pogotkom, bilo udarom u prepreku koja bi potom pala prasetu na glavu ili izazvala lančanu reakciju sa istim ishodom. Uticaj ptice na kamene ili ledene blokove, drvene daske, lopte i druge prepreke podleže zakonima fizike i elementarne logike (drvo je otpornije od leda, ali je kamen tvrđi od drveta...).
Vaša strategija u uništenju zlih svinja, pored njihovog rasporeda i tipa prepreke iza koje se nalaze, u velikoj meri zavisiće od vrste ptice koju ispaljujete. Samo crvene ptice (početna sorta), nemaju nikakvu specijalnu sposobnost, već ispaljivanjem lete po trajektoriji na koju utiče samo gravitacija i ugao; žute u toku leta možete pravolinijski ubrzati i napraviti živi, munjeviti torpedo; male plavo/sive se raščlanjuju na tri dela, velike crne eksplodiraju kao bomba, a debele bele u toku leta mogu da snesu jaje koje uništava sve na šta padne.

Pregled prve igre "Angry Birds" možete pogledati ovde:



I pregled nove, druge igre "Angry Birds Rio" možete pogledati ovde:

Nastavak na Crtaci.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Crtaci.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Crtaci.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.