Huligan koji je tukao autističnog mladića je policijski inspektor i granonačelnikov “heroj Novog Sada”

Izvor: Luftika.rs, 18.Jul.2020, 02:34

Huligan koji je tukao autističnog mladića je policijski inspektor i granonačelnikov “heroj Novog Sada”

Facebook grupa “Protiv diktature i sistema Novi Sad” je otkrila pun identitet počinioca brutalnog prebijanja autustičnog mladića 8. jula u Novom Sadu. Građani koji su se organizovali u ovoj grupi obeldonili su da se radi o Slobodanu Drmancu, (35), bivšem načelniku Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad.
U njihovoj objavi, navodi se da Drmanac iza inicijala D. S., za kojeg j policija zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << saopštila da je zbog nasilničkog ponašanja podneta krivična prijava. U bezočnom napadu na bespomoćnog autističnog momka, koji je u tom trenutku samo vozio bicikl, učestvovala su još najmanje dvoijica policajaca u civilu.
Njihov identitet biće uskoro obelodanjen.
Slobodan Drmanac /Printscreen Facebook
Protiv diktature i sistema Novi Sad Kako piše Nova.rs, pozivajući se na sopstvene izvore iz policije. Drmanca je saslušala Unutrašnja kontrola i ustanovljeno je da je on taj koji je udarao mladića na zemlji. Ubrzo je obavešteno Tužilaštvo i postupilo se po procedure.
Građani udruženi oko grupe “Protiv diktature i sistema Novi Sad” najavili su da će se u ponedeljak 20. jula u 19 sati ispred Osnovnog javnog tužilaštva okupiti da traže odgovore.
Drmanac je 2015. proglašen “herojem Novog Sada”, jer je van dužnosti uhapsio pljačkaša nu Novom naselju, zbog čega mu je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, upriličio i svečani prijem u Gradskoj kući. Vučević je tada čestitajući Drmancu istakao “da je on primer šta Novi Sad očekuje od pripadnika policije”.
Foto: Promo/Grad Novi Sad Ovu nagradu je ustanovio upravo gradonačelnik Miloš Vučević, i od tada je dodeljuje policajcima za izvanredne rezultate.
– Ono što je Slobodan uradio jeste primer šta Novi Sad očekuje od pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu. U isto vreme to je i poziv njegovim kolegama da nastave još hrabrije i odlučnije da se bore za bezbedniji grad. Mi ćemo nastaviti da pružamo punu podršku pripadnicima PU Novom Sadu i Odeljenju kriminalističke policije, jer smatramo da su uradili značajne stvari u toku ove godine. Hrabri podvig Slobodana Drmanca je samo jedan primer iz svakodnevnog života koji nam pokazuje da postoje ljudi koji stavljaju svoj život na kocku da bi odbranili one koji su napadnuti – rekao je gradonačelnik i dodao da je pitanje bezbednosti građana od prvorazrednog značaja za sve, kao i to da ono nikako ne sme biti politizovano, jer je to iznad svih dnevno-političkih rasprava – rekao je tada gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Slobodan Drmanac je tada bio Inspektor novosadske kriminalističke policije za suzbijanje narkomanije, a ubrzo je unapređen u načelnika Kriminalističke policije.
– Pre svega mi je bila bitna bezbednost građana koji su se tu zatekli, a zatim i moja. Nisam puno razmišljao, samo sam radio svoj posao. Kod sebe sam imao službeni pištolj i lisice, a osumnjičeni se nije opirao, tako da sam uspeo da ga lišim slobode – izjavio je tada Drmanac.
Podestimo, 8. jula tokom demonstracija protiv diktature, pripadnici policije su srušili mladića koji je prolazila biciklom, a tri osobe u civilu su ga  potom šutirale dok je nemoćan ležao na zemlji.
To je zabeleženo na videu ispod.
Dobro veče @NesaStefanovic
Čime je ovaj prolaznik na biciklu izazvao ovakvo brutalno ponašanje OSL? pic.twitter.com/8ZDlKp1Q8y
— Sajam Ludaka (@BoraKonj) July 8, 2020

Mladića su policajci potom ostavili da leži na ulici bez privođenja ili pružanja pomoći, a pomogli su prolaznici.
Zanimlljivo je da Drmanac na prijemu kod gradonačelnika, a i sada pred Unutrašnjom kontrolom, skromno isticao da je “samo radio svoj posao”.
Slobodanov deda je bio prvi komandir Policijske stanice „Stari grad“ u Novom Sadu.
Porodica autističnog mladića kojeg je šutirao policajac traži pravdu

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Autističnog mladića tukao policajac „heroj Novog Sada“

Izvor: NoviSad.com, 18.Jul.2020

Policajac za kog je ustanovljeno da je tukao devetnaestogodišnjeg mladića sa smetnjama u razvoju 8. jula u Novom Sadu je Slobodan Drmanac (35), bivši načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.