Autističnog mladića tukao policajac „heroj Novog Sada“

13:07:00 18.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Policajac za kog je ustanovljeno da je tukao devetnaestogodišnjeg mladića sa smetnjama u razvoju 8. jula u Novom Sadu je Slobodan Drmanac (35), bivši načelnik Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad.

Autističnog mladića tukao policajac „heroj Novog Sada“

foto: Skupština grada Novog Sada

Mada je policija zvanično saopštila da je zbog nasilničkog ponašanja podneta krivična prijava protiv S. D., fejsbuk grupa „Protiv diktature i sistema Novi Sad“ je već otkrila pun identitet počinioca i obelodanila ga javnosti. Portal Nova.rs dobio je potvrdu u novosadksoj policiji da je u pitanju Drmanac, inače nagrađivani policajac. Izvor ovog portala kaže da je Drmanca juče saslušala Unutrašnja kontrola i ustanovljeno je da je on taj koji je udarao mladića na zemlji. Ubrzo je obavešteno Tužilaštvo i postupilo se po proceduri.

Drmanac je, inače, pre pet godina, proglašen „herojem Novog Sada“, jer je van dužnosti uhapsio pljačkaša nu Novom naselju, zbog čega mu je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, upriličio i svečani prijem u Gradskoj kući. Vučević je tada čestitajući Drmancu istakao „da je on primer kakvog policajca Novi Sad želi“.

Tadašnji inspektor Drmanac, koji je kasnije unapređen u načelnika, rekao je na prijemu „da je samo radio svoj posao“.

Pored krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja, za sada nije poznato da li će Drmanac pretrpeti još neku sankciju zbog brutalnog premlaćivanja autističnog mladića.

Više o incidentu možete pročitati OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?