Hrvatska: Plenković poslao umirujućU poruku studentima

Izvor: Blic, 06.Jan.2017, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Plenković poslao umirujućU poruku studentima

Nakon što su se studenti putem Fejsbuka počeli organizovati za protest zbog odluke vlade da se poreska stopa za studente sa 50.000 kuna spusti na 15.000, oglasio se premijer Andrej Plenković umirujućom porukom da će njegov kabinet naći rešenje i da će studenti njime biti zadovoljni.

- Dao sam nalog ministru finansija da temeljno proveri pravilnik koji je donesen i je li on u celosti u skladu s porezom na dohodak i naći ćemo rešenje koje će, siguran sam, zadovoljiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << studente i sprečiti bilo kakvo pogoršanje njihovog položaja i u pogledu limita i u pogledu obračunavanja poreza - kazao je Plenković.

Umirujućom porukom studentima, Plenković je rekao da će rešenje biti pronađeno i da oni neće biti oštećeni, te dodao:

- Ministar Zdravko Marić je dobio nalog da pronađe rešenje. Iduće sedmice ćemo sesti s predstavnicima studenata i temeljno videti na koji način da se ovo što smo pročitali u medijima promeni.

Da će naći rešenje, vlada je objavila i na svom Tviter nalogu.

- Naći ćemo rešenje koje će zadovoljiti stud. i sprečiti bilo kakvo pogoršanje njihovog položaja. Sešćemo s predstavnicima studenata - poručili su iz Hrvatske vlade.

Studentsko nezadovoljstvo poreskim izmenama komentarisao je ministar nauke i obrazovanja Pavo Barišić, koji je novinarima rekao da se nada brzom rešenju tog problema ističući da je Ministarstvo svesno što smanjenje praga za oporezivanje znači za status studenata koji se na taj način izdržavaju.

Mostovka Ivana Ninčević - Lesandrić je na svom Fejsbuk profilu objavila da ta stranka traži izmene Pravilnika o porezu na dohodak.

- Koja je pouka Pravilnika o porezu na dohodak koji je objavljen u Narodnim novinama? Kada ne možeš na jake, udari po najslabijima? Neprihvatljivo je osnovicu srozati na nivo više od tri puta manju od prethodnih godina. Ionako nesigurnu budućnost sigurno neće ohrabriti činjenica da studenti moraju strahovati oko zarade koja bi njima i njihovim roditeljima trebalo da olakša život - navela je.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.