Izvor: RTS, 09.Okt.2020, 22:00

Hoti o povlačenju SAD iz izbora tužilaca: Njihovu zabrinutost treba shvatiti ozbiljno

Kosovski premijer Avdulah Hoti izrazio je zabrinutost nakon što je iz ambasade SAD saopšteno da će se povući iz procesa izbora članova Saveta tužilaca i glavnih tužilaca.
"Duboko sam zabrinut zbog odluke američke ambasade da se povuče iz praćenja procesa izbora glavnih tužilaca i članova kosovskog Saveta tužilaca. Njihovu zabrinutost treba shvatiti ozbiljno", objavio je Avdulah Hoti na Fejsbuku.

Istakao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo transparentan proces, bez ikakvog sukoba interesa ili političkog uticaja, obezbeđuje izbor na osnovu zasluga.
Hoti je naglasio da vlada preko Ministarstva pravde "radi na reformi pravosuđa, uključujući proveru kandidata".
"Ovaj proces će obezbediti transparentan pravosudni sistem, sa unutrašnjom odgovornošću i kontrolom", tvrdi Hoti.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoti: Zabrinut sam

Izvor: B92, 09.Okt.2020

Priština -- Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti oglasio se posle odluke ambasade SAD o polvačenju iz izbora tužilaca...Hoti je izrazio zabrinutost nakon što je iz ambasade SAD saopšteno da će se povući iz procesa izbora članova tužilačkog saveta Kosova i glavnih tužilaca..."Duboko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.