Haradinaj se vratio u Prištinu, nastavlja da rukovodi vladom

Izvor: RTS, 26.Jul.2019, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj se vratio u Prištinu, nastavlja da rukovodi vladom

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi, tvrdeći da neće da dozvoli vakuum u vlasti.
Ramuš Haradinaj je na Fejsbuku napisao da "njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravo Kosova".

"Granice Kosova ne smeju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika'. Tržište za priznavanje znači taksa za priznavanje. Bezuslovni dijalog, odmah", objavio je Haradinaj.
Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno.
"Kao vlada koja podnese ostavku, kao što sam spomenuo u svojoj odluci da podnosim ostavku, obavljam svoje dužnosti, ne mogu se usuditi da ostavim vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posledice vakuuma u vlasti. Poštujući ih, stranke koje misle drugačije pozivam da se obrate Ustavnom sudu. Kakvu god bude odluka Ustavnog suda, poštovaću", podvukao je Haradinaj.
Iz njegovog kabineta za danas u 14 časova zakazana je redovna sednica kosovske vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj stigao u Prištinu: Nastavljam da radim, moja nevinost ne može se dovesti u pitanje

Izvor: B92, 26.Jul.2019

Priština -- Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi...On je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neće da dozvoli vakuum u vlasti. Takođe je rekao i da "njegova nevinost ne može da se dovodi...

Nastavak na B92...

Haradinaj posle sednice vlade: Ja sam bivši premijer, ali obratiću se ustavnom sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019

Nakon današnje neuspešne sednice vlade, Ramuš Haradinaj potvrdio je da je on sada bivši premijer, ali da će se obratiti ustavnom sudu da bi, kako je rekao, dobio tumačenje o ovlašćenjima i odgovornosti "vlade u ostavci"...On je novinarima rekao da ima puno pravo da se obrati ustavnom sudu i zatraži...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Haradinaj se kasno sinoć vratio u Prištinu, zakazao sednicu vlade i priča o "DODIK REPUBLICI"

Izvor: Blic, 26.Jul.2019

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu i da će nastaviti sa aktivnostima u vladi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.