Haradinaj i Tači o istorijskoj presudi MSP-a

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj i Tači o "istorijskoj presudi" MSP-a

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je 22. jul, dan kada je Međunarodni sud pravde 2010. godine proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, jedan od najvažnijih datuma za državnost tzv. Kosova. Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je ta odluka najveća međunarodna pobeda Prištine.
Ramuš Haradinaj je u tekstu objavljenom na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fejsbuku ocenio da je ta odluka Međunarodnog suda pravde istorijska i da je "potvrdila temelje nezavisnosti, državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", prenosi Telegrafi.

Haradinaj je ocenio da je slučajnost to što je pre devet godina, dan pre presude MSP-a, pozvan u Hag u drugom sudskom procesu, a da je danas, na devetu godišnjicu, ponovo pozvan u Hag.
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je odluka Međunarodnog suda pravde najveća međunarodna pobeda Prištine.
"Prošlo je devet godina od odluke Međunarodnog suda pravde, koja je potvrdila naše pravo da proglasimo nezavisnost Kosova. To je bila najveća međunarodna pobeda Republike Kosovo, koja je otvorila put za jačanje međunarodne subjektivnosti i zauvek označila naše pravo na samoopredeljenje. Ova odluka je otvorila put za članstvo Kosova u NATO, EU i UN", napisao je Tači, prenosi RTK.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Odluka MSP zapečatirala naše pravo za samoopredeljenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas da je odluka Međunarodnog suda pravde od pre devet godina - najveća međunarodna pobeda Prištine, koja je, prema njegovim rečima, otvorila put Kosova u članstvo NATO-a, EU i UN-a...Međunarodni sud pravde je 22. jula 2010. godine izneo mišljenje da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.