Haradinaj: Sva roba (osim iz Srbije) ulazi normalno, zahvalan sam

Izvor: B92, 01.Dec.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Sva roba (osim iz Srbije) ulazi normalno, zahvalan sam

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je ocenio da uvođenje takse od 100 odsto nije upereno protiv ni jednog građanina i nijedne zajednice

Haradinaj je na fejsbuku napisao da je svestan kampanje protiv suverene odluke Kosova o uvozu roba iz Srbije i Bosne i Hercegovine ali i da je odlučan u zaštiti prava svih građana.

"Želim da istaknem da tarifa od 100 odsto nije uperena protiv ni jednog građanina, ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedne zajednice i ni u kom slučaju protiv opstanka srpske zajednice. Zahvalan sam carini Kosova za javnu potvrdu da se sve donacije sa robom koje ulaze na Kosovo kao i sva roba za fizička lica koja ulazi u skladu sa zakonom, nisu zabranjene od strane Carine i da su oslobođene od plaćanja taksi u skladu sa carinskim i drugim zakonima na Kosovu“, napisao je Haradinaj na fejsbuku.

On je podvukao da komercijalna roba ulazi na Kosovo normalno na svim graničnim prelazima prema zakonu i odlukama koje su na snazi.

U izjavi Carine Kosova na koju se poziva Haradinaj se ističe da sve donacije u robi koja ulazi na Kosovo kao i sva roba koju fizička lica i putnici unose na Kosovo u skladu sa zakonom, nisu zabranjene od strane Carine i sve su oslobođene u skladu sa zakonima Kosova.

Carine ističe da se uvoz komercijalne robe (sem iz Srbije i BiH) odvija normalno, prema zakonu i odlukama na snazi i poziva sve stranke koje imaju nejasnoća da se obrate direkciji Carine Kosova gde će dobiti potrebna objašnjenja i uputstva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Haradinaj: Taksa od 100 odsto nije uperena protiv opstanka srpske zajednice

Izvor: Beta, 01.Dec.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je ocenio da uvođenje takse od 100 odsto nije upereno protiv ni jednog građanina i nijedne zajednice i, ni u kom slučaju, protiv opstanka srpske zajednice.Haradinaj je na fejsbuku napisao da je svestan kampanje protiv suverene odluke Kosova o uvozu roba iz Srbije i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.