Haradinaj: Ratnohučkačka izjava Vučića o granicama Kosova

Izvor: Večernje novosti, 08.Feb.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Ratnohučkačka izjava Vučića o granicama Kosova

Haradinaj se obavezao da će preduzeti sve ustavne i zakonske mere u cilju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne priznaje granice nezavisnog Kosova "preteća, agresivna i ratnohuškačka". Haradinaj je na fejsbuku ocenio da Vučićeva izjava predstavlja "otvoreni napad na suverenitet i teritorijalni integritet Kosova i granice koje su međunarodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << priznate".Pročitajte još: PREDSEDNIK SRBIJE O KOSMETU: Ako im je SB UN šarada, šta onda traže tu?"Obavezujem se da ću preduzeti sve ustavne i zakonske mere u cilju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova u skladu sa Izjavom o nezavisnosti Kosova od 17. februara 2008. godine i Ustavom Kosova", naveo je kosovski premijer.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Vranju da ne priznaje granice Kosova na Jarinju i Brnjaku.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vulin Haradinaju: Sud za ratne zločine je sve bliže

Izvor: Mondo, 08.Feb.2019

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavu predsednika Srbije da ne priznaje granice KiM ocenio kao ratnohuškačku. Reagovao Aleksandar Vulin...Foto: Mondo/Stefan Stojanović.."Neosuđeni ratni zločinac Ramuš Haradinaj je ljut jer vidi da, od kako Aleksandar Vučić vodi pregovore sa Prištinom,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.