HAKOVAN vam je Fejsbuk profil? Evo na koji način možete da ga vratite...

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2022, 01:41

HAKOVAN vam je Fejsbuk profil? Evo na koji način možete da ga vratite...

Bez obzira koliko Fejsbuk unapredi svoje mere bezbednosti, hakeri će uvek biti pretnja korisnicima na platformi.

Međutim, način na koji kompanija pomaže korisnicima koji su postali žrtve hakera trebalo bi da bude značajno poboljšan. Prema izveštaju Vašington Posta, nekim korisnicima Facebooka bile su potrebne godine da vrate svoje naloge a neki su usput odustali.

Iako je najveća društvena mreža na svetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Facebook nikada nije imao pravu korisničku podršku, zbog čega je hakovanim korisnicima izuzetno teško da stupe u kontakt sa zaposlenima u kompaniji. A prema podacima neprofitne organizacije Identity Threat Resource Center, broj prijava za hakovane naloge na društvenim mrežama porastao je za 159% od 2021. do 2022. Facebook sa organizacijom kakvu ima ne uspeva da pomogne žrtvama hakovanja u vreme kada je broj hakovanih naloga u porastu. Kao odgovor na ove tvrdnje, kompanija je Postu dala mlak odgovor, rekavši da "napreduje" u ovim oblastima.

"Tokom prošle godine ostvarili smo značajan napredak u podizanju svesti o uobičajenim pretnjama širom interneta koje mogu da dovedu do kompromitovanja naloga, i poboljšanju naših procesa oporavka naloga kako bismo podržali ljude koji su blokirani, i pomogli im da povrate pristup svom nalogu", rekla je portparolka Mete Gabi Kurtis za Post.

Međutim, žrtve hakovanja sa kojima je razgovarao Vašington Post kažu da ne mogu da stupe u kontakt sa Metinom korisničkom podrškom preko telefona, a obraćanje putem emaila je često beskorisno. Neki ljudi ostavljaju osetljive lične podatke kao što su slike vozačkih dozvola, da na kraju, zauzvrat, ne bi dobili ništa, prenosi sajt Informacija.rs

Bez obzira šta kompanija kaže, čini se da nikada nije davala prioritet uslugama koje je dužna da pruži korisnicima. A sa otpuštanjima zaposlenih, ovaj problem bi mogao da postane još gori. Zato bi trebalo da se uzdate pre svega u svoj zdrav razum da biste izbegli zamke hakera, a za Facebook nalog koristite jedinstvenu kompleksnu lozinku koju niste koristili na drugim sajtovima. I na kraju, ali ne i najmanje važno, omogućite dvofaktorsku autentifikaciju kako biste bolje zaštitili svoj Facebook nalog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.