Gujon: Očuvanje srpske imovine - ova informacija treba da stigne do svakog Srbina poreklom iz Federacije BiH

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2021, 13:16

Gujon: Očuvanje srpske imovine - ova informacija treba da stigne do svakog Srbina poreklom iz Federacije BiH

"Očuvanje srpske imovine u BiH: Ova informacija treba da stigne do svakog Srbina poreklom iz Bosne i Hercegovine, gde god da živi. Molim vas da podelite ovaj spot i da ga pokazujete svima koji nemaju pristup Internetu. Zajedno možemo da učinimo da ono što je bilo srpsko u BiH to i ostane!", saopštio je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon na Fejsbuku.
 
Ranije je Gujon najavio kampanju za zaštitu imovinskih prava Srba u Federaciji BiH jer postoji rizik da zbog usklađivanja podataka o nepokretnostima katastra i zemljišnih knjiga, ostanu bez imovine. "U toku je značajna, bitna i pomalo zabrinjavajuća harmonizacija podataka i postoji rizik da Srbi iz Federacije BiH ostanu bez imovine", rekao je Gujon, precizirajući da oko 400.000 Srba polaže i dalje prava na nepokretnosti u Federaciji BiH. Prema rečima Gujona, postoji opasnost da Srbi iz Federacije ostanu bez imovine, da ne budu upisani u knjige, a ni obavešteni o tome jer se informacije objavljuju u Službenom glasniku Federacije i lokalnim medijima nedostupnim Srbima koji žive po celom svetu. "U odsustvu vlasnika, kada se vodi usklađivanje, pravi nosilac prava bude izbrisan, a njegova imovina se prepisuje na državu, kanton, opštinu", rekao je Gujon. Dodao je da će u narednih 30 dana na RTS-u biti emitovan spot sa brojevima telefona Kancelarije za pravnu pomoć Republike Srpske +387 55490940 ili vajber i vocap brojevima +387 65 090-040, kao i sa mejlom pravnapomoc.banjaluka@rgurs.org

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.