Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020, 09:33

Gugl odbio da plaća stotine miliona dolara za vesti

Gugl je odbio zahtev da plaća stotine miliona dolara godišnje kao nadoknadu medijima u Australiji u skladu sa vladinim planom o podeli prihoda.

Predstavnica Gugla u Australiji Mel Silva rekla je da kompanija u ovoj zemlji ostvaruje godišnji prihod od reklama povezanih sa vestima od "samo" 6,7 miliona američkih dolara. To je mali deo iznosa koji je državna regulatorna agencija procenila za ovaj sektor.

Australija namerava da primora velike internetske kompanije da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dele prihode od reklama povezanih sa vestima koje nude u svojim servisima.

Regulatorna agencija procenila je da Gugl i Fejsbuk zajedno zarađuju oko četiri milijarde američkih dolara godišnje od reklama u Australiji.

Vodeće medijske kuće zatražile su da ove dve firme plaćaju najmanje deset odsto tog novca godišnje lokalnim medijskim organizacijama, za koje tvrde da su izgubile veliki deo prihoda od reklama zbog globalnih tehnoloških giganata. Silva je odbacila ove brojeve kao potpuno nerealne.

"Svi se slažemo da vesti visokog kvaliteta imaju veliku društvenu vrednost, ali potrebno je da razumemo i ekonomiju", rekla je ona.

Autor: Agencije

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Google ne želi da deli prihode sa australijskim medijima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Jun.2020

Predstavnica Google-a u Australiji Mel Silva rekla je da kompanija u ovoj zemlji ostvaruje godišnji prihod od reklama povezanih sa vestima od „samo“ 6,7 miliona američkih dolara. To je mali deo iznosa koji je državna regulatorna agencija procenila za ovaj sektor...Australija namerava da primora...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.