Gradonačelnica Đakovice protiv božićne posete Vulina, građani spremni za protest

Izvor: Press, 06.Jan.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnica Đakovice protiv božićne posete Vulina, građani spremni za protest

Gradonačelnica Ðakovice Mimoza Kusari - Lila, naime, oštro je reagovala na najavljenu posetu srpskog ministra Ðakovici za Božić.
U poruci koju je uputila putem socijalne mreže "Fejsbuk" ona je apelovala na kosovsku vladu, kancelarije EU u Prištini i Briselu, misije Euleksa i Kfora da ne dozvole posetu Vulina, jer, "za to nije ni vreme ni mesto" >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << .
U međuvremenu, prema pisanju Koha ditore, gradonačelnica je od zvaničnika u Prištini dobila, kako je rekla, garancije da poseta srpskog ministra Ðakovici neće biti realizovana, a jutros je obišla jedinice lokalne policije i specijalaca, koje su raspoređene ispred pravoslavne crkve u tom mestu.
Takve mere su preduzete nakon što je navaljeno da će se ispred crkve okupiti građani Ðakovice da protestuju zbog najavljene posete srpskog ministra.
Kusari Lila je izjavila da će Vulin posetiti Kosovo, ali ne i Ðakovicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.