Glasate za Vučića? 15 hiljada mama iz Srbije polemiše o ovom FB statusu

Izvor: Luftika.rs, 18.Jun.2020, 13:14

Glasate za Vučića? 15 hiljada mama iz Srbije polemiše o ovom FB statusu

U jednoj fejsbuk grupi koja okuplja preko 15 hiljada mama, povela se polemika o izborima, tačnije glasanju za Vučića.
Pošto su do sada najčešće teme ove grupe bile osipi kod dece, kupovina knjiga, školskog pribora, igračaka, izbor sporta, pedijatra i sve drugo što čini majčinstvo, najnoviji status koji je osvanuo u ovoj grupi odskočio je i izazvao brojne reakcije.
Status prenosimo u celosti.
————-
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Glasate za Vučića? E baš lepo i pametno!
Onda, pre nego što zaokružite taj broj 1, pogledajte u svoj džep, frižider, račun u banci i setite se kada ste poslednji put priuštili sebi nešto lepo za svoju platu.
A za to vreme, dok vi sastavljate kraj sa krajem, dešava se sledeće.
Vaš Vučić od vaših para poklanja: 2.000.000 evra Klintonu i njegovoj ženi, zato što je donosio odluke da nas bombarduju, pa bi trebalo opet da nam bude „prijatelj“. 2.000.000 evra Albancima zato što je vaš vođa velikodušan i nema ništa protiv Velike Albanije. 5.000.000 evra Srebrenici kao priznanje da ste vi izvršili genocid. 2.000.000 evra Svetskoj zdravstvenoj organizaciji za razvoj vakcina koje ćete morati da primite hteli-ne hteli, bez migućnosti da znate šta sadrže i koliko štete vam mogu naneti. Milion evra za Notr Dam, dok se na Kosovu srpske srednjovekovne crkve prekrajaju u katoličke katedrale! 700.000 evra iz budžeta za izložbu Marine Abramović, dok za celokupnu kulturu u Srbiji nema para. Vaš dragi vođa godinama preti svojim protivnicima robijaškim košuljama, a nikad nikog nije osudio za pljačku.
Da li zato što je lagao da su krali ili što je nastavio gde su oni stali?
Vaš branitelj srpstva i pravoslavlja planira izgradnju džamija po celoj Srbiji.
Promoviše homoseksualizam i druge perverzije kao normalne vrednosti i ubacuje ih u škole kroz razne predmete.
Širi strah i paniku od korona virusa da bi opravdao prinudnu vakcinaciju od svega i svačega.
Ucenjuje vas oduzimanjem dece i zabranom upisa u vrtiće i škole, ako dobijete da ih vakcinišu neproverenom vakcinom.
Dok on poklanja vaše pare po belom svetu i komšiluku, vi skupljate milostinju preko SMS poruka da lečite svoju decu.
Samohranim majkama oduzima decu zato što nemaju dovoljno novca da ih izdržavaju, a onda hraniteljskim porodicama u koje su ih smestili daju 30.000 po detetu, da bi ih čuvale.
Prvo vam je smanjio plate i penzije po 10%, a posle vas ubedio da vam je povećao iste, kada ih je vratio na normalu kakve su bile pre smanjenja!
One što imaju sreće da rade primorava da skupljaju sigurne glasove SNS-u da ne bi izgubili posao.
On vodi kampanju za „Nasu decu“, a sprečava godinama donošenje zakona koji bi ih zaštitili od nasilnika.
Deca su izlozena vršnjačkom nasilju u školi bez kazne za počinioce.
Nastavnici su izloženi ponižavanju i iživljavanju dece kojoj treba da budu autoriteti, jer država štiti nasilnike, a sankcioniše nastavnike.
Zbog naše dece Zbog „Nase dece“ ranije puštaju, usled dobrog vladanja, iz zatvora pedofile i silovatelje, da ih opet siluju. Zbog „Naše dece“ se zataškavaju slučajevi krađe i prodaje beba, a unesrećenim roditeljima se nudi obešteštećenje od 10.000 evra umesto istine o nestalom detetu. Zbog „Naše dece“ kasne plate trudnicama po 3 meseca. Zbog „Naše dece“ porodilje ne mogu da uzmu stambeni ni obični kredit. Zbog „Naše dece“ porodilje kojima je smanjena plata kada i svima u javnom sektoru, prilikom jos jedne naredne trudnoće nisu imale pravo na povećanje plate, iako su svima ostalima plate vraćene na normalu. Vaš zaštitnik srpstva ne da ni pet para kad zlostavljaju njegov narod u Crnoj Gori i otimaju mu svetinje.
Srpsko državljanstvo ne mogu godinama da dobiju strankinje koje su se udale za Srbe i izrodile decu, ali dobijaju Arapi i sumnjiva lica koja beže pred zakonima drugih država.
Jeste li zaboravili? Kako je Beograd na dan svog bombardovanja, 6. aprila svetleo u bojama nemačke zastave?
Sprečavanje obeležavanje Vaskrsa u Srbiji, nakon čega su odobrili otvaranje teretana i kafića?
Prećutno naseljavanje migranata u dogovoru sa zapadnim zemljama i obećanje da će vam oni podići natalitet?
Rad u stranim fabrikama za 30.000 dinara sa pelenama na guzici da ne biste koristili pauzu za toalet, uz ogromne subvencije strancima za otvaranje takvih radnih mesta, dok se domaći privrednici guše?
Uskraćivanje prava vojvođanskim seljacima da pošteno plate državi da bi obrađivali našu zemlju, i rasprodaju iste te zemlje na sto godina Arapima za bagatelu? Ti Arapi sada državi (a u stvari vama) debelo naplaćuju prolaz za prugu…
Stidi li se neko od vas, kada vas kao stado vozaju sa mitinga na miting SNS autobusima za 1.500 dinara i sendvič?
Smeta li vam? Medijski mrak u Srbiji? Kad vam vođa iskače ne samo svaki put kad uključite TV, nego iz rerne, frižidera, veš-mašine… sa svojom pričim kako sve zna najbolje i kako je prevazišao Tita? Kad se zataškavaju bezbrojne finansijske i kriminalne afere njegovih prijatelja, rodbine, partijskih funkcionera? Ulaganje u tržne centre u kojima kupujete meso iz Argentine, beli luk iz kine, a pasulj iz Čilea, dok se za to vreme sprovodi gušenje poljoprivrede, stočarstva, voćarstva kao najosnovnije grane srpske privrede? I DA VAS PODSETIM, POŠTO SU PRETHODNICI OPLJAČKALI DRŽAVU, A VUČIĆ JE POSTAVIO NA ZDRAVE TEMELJE, DA JE JAVNI DUG 2008. godine je bio 8,78 milijardi, a danas ZDRAVO IZNOSI 26,83 milijarde.
——–
Status je očekivano izazvao brojne i podeljene reakcije. Najveći broj podržava izneti stav, a oni koji nisu saglasni kao najčešći argument povlače izgradnju puteva.
Vučić ili neko drugi nije jedina tačka razdora u polemici. Tu je i ideja bojkota.
Dok su jedne uverene da je izlazak na izbore glas za vladajuću stranku, druge smatraju da bi trebalo izaći i poništiti listić, jer se u suprotnom ostavlja prostor za manipulaciju glasačkim listićima.
Ekipa Luftike je kontaktirala administratore grupe i mamu koja je ostavila ovaj status, ali one nisu želele da se njihova imena pominju javno.
– Ne bismo da imamo probleme. Ipak je ovo Srbija – bio je jedan od odgovora.
Želja da ostanu anonimne ne umanjuje njihovu hrabrost da naprave povod i prostor za jednu ovako važnu polemiku.
Kažu da ruka koja ljulja kolevku vlada svetom.
Mame okupljene oko FB grupa u Srbiji su kolokvijalnim rečnikom “prešle igricu” i sa pelena i trotineta prešle na polemiku o uzroku društveno-političkih okolnosti u kojima podižu decu.
Bravo za mame i polemiku, a ocenu statusa i iznetog stava stavljamo vama na procenu.

 
Foto: ScnShot FB Vučić zvanično ne učestvuje u izborima, ali ga to ne sprečava da bude u kampanji 24/7

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.