Foto-model iz skandala Profjumo umrla u 75. godini

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2017, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto-model iz skandala Profjumo umrla u 75. godini

Kristina Kiler, centralna ličnost seksualnog i špijunskog skandala Profjumo koji je potresao Veliku Britaniju u vreme Hladnog rata, umrla je u 75. godini.

Njen sin Sejmur Plat objavio je na Fejsbuku da je Kiler umrla u ponedeljak u bolnici kod Farnboroua, u južnoj Engleskoj.

Rođena 1943. godine, Kiler je bila foto-model i plesačica u noćnom klubu 1963. godine, kada je imala ljubavnu vezu s britanskim ratnim sekretarom (ministrom odbrane) Džonom Profjumom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Kada se saznalo da je Kiler spavala i s atašeom Ratne mornarice Sovjetskog saveza pri Ambasadi ŠSR-a u Londonu, koloplet seksa, bogatstva i ugrožavanja državne bezbednosti prouzrokovao je senzaciju i doprineo padu Konzervativne stranke s vlasti u Velikoj Britaniji.

Niz crno-belih umetničkih fotografija nage Kristine Kiler na stolici, među najpoznatijim su slikama iz Velike Britanije iz 1960-ih godina. Izložene su u kraljevskom Muzeju Viktorije i Alberta u Londonu, najvećem muzeju primenjene umetnosti i dizajna na svetu.

Ostatak života je provela pokušavajući da pobegne od svoje neželjene ozloglašenosti.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.