Fejsbuk tužen zbog praćenja privatnih poruka korisnika

Izvor: Večernje novosti, 03.Jan.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk tužen zbog praćenja privatnih poruka korisnika

SAKRAMENTO - Grupa tužilaca, zastupnika korisnika društvene mreže Fejsbuk, pokrenula je danas tužbu protiv te mreže zbog navodnog praćenja privatnih poruka korisnika radi davanja podataka oglašivačima.U tužbi se navodi da kada korisnici preko privatne poruke dele link za neku drugu veb stranicu, Fejsbuk to skenira kako bi profilisao aktivnost pošiljaoca na internetu, javlja britanski javni servis BBC.Tužba je podignuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Kaliforniji, a Fejsbuk je takođe optužen za sistematsko presretanje poruka kako bi ih iskoristio i profitirao od deljenja tih podataka sa kompanijama koje prikupljaju podatke, oglašivačima i trgovcima.Iz Fejsbuka je saopšteno da su ove optužbe neutemeljene i da će se kompanija snažno braniti.Tužioci traže odšetu od 10.000 dolara za svakog korisnika.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Fejsbuk tužen zbog praćenja privatnih poruka korisnika

Izvor: Capital.ba, 03.Jan.2014

SAKRAMENTO, Grupa tužilaca, zastupnika korisnika društvene mreže Fejsbuk, pokrenula je danas tužbu protiv te mreže zbog navodnog praćenja privatnih poruka korisnika radi davanja podataka oglašivačima. U tužbi se navodi da ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.