Fejsbuk slavi 10 godina

Izvor: Beta, 03.Feb.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk slavi 10 godina

VAŠINGTON, 3. februara 2014. (Beta) - Društvena mreža Fejsbuk (Facebook), jedan od najpopularnijih internet sajtova na svetu, u utorak slavi deset godina postojanja sa više od 1,2 milijardi članova.

Sajt Fejsbuk na internetu je od 4. februara 2004. godine. Ova stranica je u vlasništvu istoimenog preduzeća, čiji je generalni direktor bivši student koji je osmislio Fejsbuk Mark Zakerberg.

Fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je stvorio Zakerberg dok je bio student na univerzitetu Harvard. Prvobitno, članstvo na ovoj internet stranici je bilo dozvoljeno samo studentima Harvarda. Posle nekog vremena, članstvo je omogućeno svim studentima i srednjoškolcima, a na kraju svima u svetu starijim od 13 godina.

U nekim zemljama, kao što su Sirija, Kina, Vijetnam i Iran pristup ovoj internet stranici je povremeno blokiran, a isto je učinjeno i na brojnim radnim mestima, kako zaposleni ne bi trošili vreme na tom sajtu.

Jedan od problema je predstavljalo poštovanje privatnosti korisnika, koje je nekoliko puta dovedeno u pitanje. Nekoliko Zakerbergovih bivših kolega studenata je podnelo tužbe protiv Fejsbuka, tvrdeći da im je ukradeno autorstvo.

Zakerberg, sada 29-godišnjak, uspešno vodi koncern, a njegovo bogatstvo je procenjeno na 29,7 milijardi dolara. Čista zarada Fejsbuka prošle godine je iznosila 523 miliona dolara, pretežno od reklama.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fejsbuk slavi 10. rođendan

Izvor: Radio 021, 03.Feb.2014

Društvena mreža Fejsbuk, jedan od najpopularnijih internet sajtova na svetu, u utorak slavi deset godina postojanja sa više od 1,2 milijardi članova.

Nastavak na Radio 021...

Facebook slavi 10 godina

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Feb.2014, 10:03

ADVERTISER-SERBIA.COM / KEMBRIDŽ - Društvena mreža Facebook, jedan od najpopularnijih internet sajtova na svetu, slavi deset godina postojanja sa više od 1,2 milijardi korisnika >>>(Ključne reči: Mark Zakerberg; fejsbuk; društvene mreže; socijalne mreže; jubileji)

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.