Fejsbuk protest srednjoškolaca

Izvor: Politika, 26.Mar.2011, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk protest srednjoškolaca

Kraljevo – Mirnom šetnjom kroz centar grada i jednosatnom „sedeljkom” ispred zgrade gradske uprave u Kraljevu oko 250 srednjoškolaca, uglavnom učenika završnih razreda Gimnazije i drugih srednjih škola, protestovali su juče zbog nemogućnosti da redovno pohađaju nastavu. Kraljevački srednjoškolci su najpre izgubili ogroman broj časova zbog zemljotresa, a zatim i usled nemogućnosti da uče u svojim oštećenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << školskim objektima već su „raseljeni” u druge školske zgrade pa skraćene časove odavno pohađaju, takoreći, u četiri smene. Sada je taj inače poremećen nastavni proces dodatno ugrožen štrajkom profesora...

– Kada smo juče doznali da danas nećemo u školu, a možda ni u ponedeljak, posredstvom Fejsbuk mreže organizovali smo ovaj mirni protest – kaže nam Uroš Baltić, učenik četvrtog razreda kraljevačke gimnazije. Njegov drugar Nikola Planojević, inače predsednik đačkog parlamenta u Gimnaziji, dodaje: ,,Mi se ovim protestom ne svrstavamo ni na stranu profesora ni predstavnika prosvetnih vlasti. Jednostavno, želimo da ukažemo da nam je ugrožen uspeh na prijemnim ispitima za fakultete, da strahujemo od poništavanja ove godine i tražimo što brže rešenje”.

Pored jednog broja roditelja koji su đake podržali i novinarima dodatno objašnjavali o nevoljama njihove dece sa učesnicima protesta razgovarao je i Žarko Milosavljević, načelnik Odeljenja za prosvetu u Raškom okrugu. No, ni on, osim podrške, nije mogao učesnicima protesta ništa da obeća, pa su učenici najavili da će, ukoliko dođe do potpune obustave nastave, koliko od neredne nedelje, oni ovakva okupljanja omasoviti pozivanjem srednjoškolaca iz drugih gradova da im u ovom protestu pridruže.

M. Dugalić

objavljeno: 26.03.2011
Pogledaj vesti o: Facebook,   Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.