Fejsbuk, Instagram i Meta: Imitatorima zabranjeni profili na Fejsbuku i Instagramu - dvojnica Doli Parton predvodi protest

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 15:46

Fejsbuk, Instagram i Meta: Imitatorima zabranjeni profili na Fejsbuku i Instagramu - dvojnica Doli Parton predvodi protest

Imitatorke slavnih pevačica Doli Parton, Britni Spirs i Tejlor Svift bile su među demonstrantima ispred kancelarija kompanije Meta u Londonu, nakon što su im profili na Fejsbuku i Instagramu izbrisani zbog pravila koja zabranjuju ljudima da se lažno predstavljaju.

Imitatori slavnih kažu da "nepravedna" zabrana sa ovih društvenih mreža šteti njihovim karijerama i egzistenciji.

Iz kompanije Meta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su za BBC rekli da su ovakvi izvođači dozvoljeni na njenim onlajn platformama, ali se od njih traži da jasno stave do znanja da oni zapravo nisu prave slavne ličnosti.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.