Facebook uvodi transparentnost u političke oglase

Izvor: NovaEnergija.net, 28.Okt.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook uvodi transparentnost u političke oglase

Kompanija Facebook saopštila je da će oglašavanje na toj društvenoj mreži učiniti transparentnijim i proveravati oglašivače, posebno za političke i izborne oglase.
Društvena mreža želi da se jasno zna ko plaća političke oglase, a odluka je saopštena uoči svedočenja pred Kongresom o navodnom ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD.
Čelnici su rekli da će proveravati i kupce političkih reklama >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << na federalnim izborima.
Na toj društvenoj mreži će biti postavljen grafikon na koju će korisnici moći da kliknu i saznaju ko je platio politički oglas.
Facebook će povećati transparentnost svih reklamnih sadržaja, ne samo političkih, kako bi korisnici mogli lako da utvrde ko stoji iza njih.
Izvor: Beta, RTS

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.