Facebook ukida softver za automatsko prepoznavanje lica

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Sep.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook ukida softver za automatsko prepoznavanje lica

Ovaj softver služio je za automatsku sugestiju za tagovanje prijatelja na fotografijama koje su postavljane na zidu korisnika.

Umesto opcije „sugestije za tagovanje“ Facebook će uvesti podešavanje za uokvirivanje lica za različite potrebe, navedeno je. Ova opcija će moći da se isključi ili uključi.

Američki sud ranije je odbacio pokušaj tehnološkog diva da objasni da li je način na koji su prikupljali fotografije lica bio legalan. Kompanija je podbacila >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u uveravanju suda kako je svaki korisnik Facebook-a dao svoj pristanak za tako nešto.

U Illinoisu je protiv Facebook-a podignuta tužba zbog opcije „sugestije za tagovanje“, a savezni apelacioni sud je odlučio da postupak može da počne.

Izvor: klix.ba
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.