Facebook pomaže vlasniku Zare da reklamira odeću pomoću video igara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Maj.2021, 11:29

Facebook pomaže vlasniku Zare da reklamira odeću pomoću video igara

Zahvaljujući uspehu online prodaje i digitalnog poslovanja, grupacija Inditex u čijem je vlasništvu poznata modna marka Zara, u saradnji sa Facebook-om i Instagram-om pokreće igricu pomoću koje će reklamirati vlastite proizvode.

Kako navodi magazin Business of Fashion, nakon što je izgradio najveće svetsko modno carstvo bez upotrebe TV i reklamnih panoa, vlasnik Zare na drugačiji način pokušava da proda svoje haljine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << majice i jakne – ovaj put kroz video igre.

Španska grupacija Inditex odgovara na nove trendove internet prodaje udruživanjem s Facebook-om i Instagram-om kako bi razvili igru „Pacific Game“, a u cilju privlačenja mlađih kupaca za brend Pull & Bear.

Kako su pojasnili u saopštenju ne radi se o uspostavljanju direktne prodaje, već o izgradnji odnosa s mlađim kupcima. Online prodaja je prošle godine donela trećinu prihoda Inditex-a, a deo od 3 milijarde dolara koliko je predviđeno za nove investicije iskoristiće, između ostalog, za proizvodnju video igara.

Iako modne marke imaju mnoštvo ponuda za reklamiranje na video igricama, Inditex u saradnji s Facebook-om čini korak dalje kreiranjem vlastite igre kojom planiraju da privuku više poseta na web stranice, povećaju broj preuzimanja mobilnih aplikacija i ponude zabavnije načine za distribuciju kodova za popuste.

„Pacific Game“ prati kupca kako putuje iz Kalifornije u Tokio skupljajući odeću i izbjegavajući prepreke na putu, a igrači kontrolišu lik okretanjem lica. Igrici se pristupa s Pull & Bearovih Instagram i Facebook naloga i web stranice.

Ovo nije prvi slučaj mešanja sveta mode i video igara, a prethodno je luksuzni brend Burberry pokrenuo igricu kao deo kampanje TB Summer Monogram čije je zaštitno lice prošle godine bila Kendall Jenner.

Izvor: klix.ba, bloomberg.com, business of fashion

Foto: Inditex

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.