Facebook napokon objavio razloge “pada”

Izvor: NovaEnergija.net, 15.Mar.2019, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook napokon objavio razloge “pada”

Kompanija Fejsbuk (Facebook) okrivila je „promenu konfiguracije servera“ za verovatno najveći pad te društvene mreže u istoriji, gde su u sredu njene aplikacije prestale da rade širom sveta.
Kako piše Seebiz, nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja širom sveta, a najveći udar bio je u Severnoj Americi i Evropi, prema podacima internetske stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << /> Nakon objave u sredu, da ima problema, Fejsbuk je ostao bez komentara gotovo 24 sata pre nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje.
„Kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema sa našim aplikacijama i uslugama“, napisao je Fejsbuk. „Rešili smo problem i naši se sistemi oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na Vašem strpljenju“, stoji u objavi.
Nestanak je, veruje se, bio najveći u istoriji Fejsbuka, a koji sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo na glavnoj društvenoj mreži, uz još Instagram i aplikacije za poruke.
Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan “hešteg” (#) na konkurentnoj mreži Tviter.
Izvor: BIZLife/Seebiz
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook objasnio koji je bio uzrok najvećeg prekida dosad

Izvor: B92, 15.Mar.2019

Kompanija Facebook okrivila je "promenu konfiguracije servera" za najveći pad te društvene mreže u istoriji, kada su njene aplikacije prestale da rade u nekim delovima sveta.

Nastavak na B92...

Fejsbuk objasnio zašto je došlo do najvećeg pada u istoriji

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2019

Kompanija Fejsbuk okrivila je "promenu konfiguracije servera" za najveći pad te društvene mreže u istoriji, kada su njene aplikacije prestale da rade u nekim delovima sveta...Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u sredu (13. mart) na više područja širom sveta, a najveći udar bio je u Severnoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.