Facebook kažnjen zbog kršenja zakona o zaštiti privatnosti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Maj.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook kažnjen zbog kršenja zakona o zaštiti privatnosti

Nezavisna francuska komisija za zaštitu privatnosti kaznila je kompaniju Facebook sa 150.000 evra zbog kršenja francuskih zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Nacionalna komisija za informatiku i slobode kaznila je Facebook zbog praćenja aktivnosti i korišćenja ličnih podataka 33 miliona korisnika, kao i drugih osoba koje pretražuju internet a nisu korisnici te društvene mreže.

Komisija je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da Facebook sprovodi „masovno prikupljanje ličnih podataka“ radi ciljanog reklamiranja „bez pravne osnove“, uprkos prošlogodišnjem zvaničnom upozorenju.

Ona je optužila tu kompaniju da prikuplja podatke o „političkim i religijskim opredeljenjima“ korisnika i njihovoj „seksualnoj orijentaciji“ a da ih o tome ne obaveštava.

Predstavnici Facebook-a u Francuskoj za sada nisu odgovorili na zahteve za komentar.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.