Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook blokirao stotine Hrvata zbog jedne riječi

Nekoliko stotina korisnika Facebooka iz Hrvatske posljednjih dana blokirano je na ovoj društvenoj mreži zbog jedne jedine riječi.

Facebook je blokirao te korisnike jer su koristili riječ “kozojeb”.

Pojam “kozojeb” u posljednje vrijeme pojavio se na društvenim mrežama i uopšteno u upotrebi, kao oznaka za pobornike nazadnjačkih ideja, ultrakonzervativce koji svoje ekstremne katoličke/islamističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ideje žele proširiti na cijelo društvo.

Facebook je reagovao, a nije poznato da li se radi o algoritmu koji traži neprimjerene riječi o konkretnim prijavama, piše "Index".

(Index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Stotine Hrvata je BLOKIRANO na Fejssbuku zbog korišćenja OVE REČI

Izvor: Blic, 17.Nov.2017, 12:05

Na stotine korisnika Fejsbuka iz Hrvatske poslednjih dana blokirano je na ovoj društvenoj mreži zbog korišćenja jedne jedine reči...Ta reč je "kozo*eb"...Pojam "kozo*eb" u poslednje vreme pojavio se na društvenim mrežama, kao oznaka za pobornike nazadnjačkih ideja, ultrakonzervativce koji svoje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.