FOTKA KOJA JE IZNENADILA MNOGE: Telefonu je za ovo trebalo 50 godina, Fejsbuku 3 godine, a jednoj igrici 19 dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2020, 11:51

FOTKA KOJA JE IZNENADILA MNOGE: Telefonu je za ovo trebalo 50 godina, Fejsbuku 3 godine, a jednoj igrici 19 dana

Fotografija koja je zapala za oko mnogim statističkim stručnjacima!

Svi se sećamo euforije koju je igrica Pokemon Go izazvala, ali sada je jedna statistička zanimljivost zapala za oko na društvenim mrežama i izazvala mnogo reakcija.

Neko se setio da uporedi koliko je vremena trebalo pojedinim tehnologijama i kompanijama da dođu do 50 miliona korisnika.

pic.twitter.com/wVQ1kq1ivT

— pensador (@sakriosamime) September 8, 2020

I dok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se kompjuter za to borio 14 godina, internet 7, Fejsbuku je bilo potrebno 3 godine. Tviteru i manje, ali je apsolutni rekorder Pokemon Go, sa 19 dana.

Pokemon Go lansiran je u julu 2016. godine od strane startapa Niantic, koji je deo Gugla. Predstavili su je u saradnji sa Nintendom i omogućava da u "stvarnom svetu hvatate čuvene pokemone".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.