Evropski fejsbuk pesnički festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski fejsbuk pesnički festival

Evropski fejsbuk pesnički festival će se po šesti put održati 18. i 19. aprila 2015. godine na Novosadskom sajmu, u okviru 21. međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Evropski fejsbuk pesnički festival okuplja pesnike koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku sa ciljem da virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu njihovim okupljanjem na Novosadskom sajmu.

Za učešće na 6. Evropskom fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pesničkom festivalu i za konkurs za Nagradu prijavilo se 496 pesnika iz Srbije i 22 zemlje sveta (Nemačka, Austrija, Rusija, Ukrajina, Francuska, Danska, Švedska, Engleska, Japan, Australija, Grčka, Bugarska, Jordan, Češka, Italija, Kanada, Holandija, Slovenija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora).

Oko 150 učesnika je potvrdilo svoj lični dolazak na Festival, dok će ostali pesnici učestvovati postavljanjem svoje pesme na zidu Fejsbuk stranice Festivala koja glasi: Evropski Fejsbuk pesnički festival

http://www.facebook.com/pages/Evropski-Fejsbuk-pesni%C4%8Dki-festival/309920852384170

Prvostepeni žiri 6. Evropskog Fejsbuk pesničkog Festivala, koji čine pobednici prethodna četiri Festivala, doneo je odluku o odabiru pesama za uži izbor za Nagradu. Drugostepeni žiri na čelu sa Simonom Grabovcem doneće odluku o dobitniku Nagrade koja je objavljivanje samostalne zbirke pesama, dok će pesme koje uđu u uži izbor biti objavljene u posebnoj zajedničkoj knjizi. Pesme svih prijavljenih učesnika biće objavljene u zajedničkom elektronskom zborniku radova u izdanju BKC-a.

Dobitnik nagrade biće proglašen na kraju Festivala.

Knjige prošlogodišnjih pobednika Elene Askarove (Rusija) i Mensura Ćatića (BIH) i pesama koje u ušle u uži izbor objavljene su i biće predsatavljene u okviru programa Festivala.

Evropski fejsbuk pesnički festival pokazuje da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika.

Organizovanje 6. Evropskog fejsbuk pesničkog festivala pomogla je Opština Novi Bečej.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Sajam knjiga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Salon knjiga od danas na Novosadskom sajmu

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2015, 11:46

Međunarodni Salon knjiga, 21. po redu, kao i 20. međunarodna izložba umetnosti Art Expo, održavaju se na Novosadskom sajmu od danas do 25. aprila...Salon knjiga okuplja stvaraoce iz oblasti književnosti, izdavaštva, obrazovanja, medija. Promoviše nova izdanja beletristike, popularne, stručne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.