Dva meseca nakon svečanog otvaranja deca pošla u novi vrtić u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2024, 16:47

Dva meseca nakon svečanog otvaranja deca pošla u novi vrtić u Nišu

Novi vrtić "Srna", gde ima mesta za 110 mališana raspoređenih u četiri grupe, počeo je sa radom, malo više od dva meseca nakon svečanog otvaranja na kom je bila i Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novaka Đoković. Deca su pošla u novi vrtić, a kako kaže gradonačenica Niša Dragana Sotirovski, radovi na vrtićima u Panteleju i Trupalu se odvijaju po planu.

Mesta za 110 dece; foto: FB strana Dragana Sotirovski Vest da je počeo da radi vrtić, objavila je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojoj Fejsbuk stranici.

Draga deco, poštovani roditelji, uvaženi vaspitači, srećan vam početak rada "Srne" na Bulevaru Nemanjića koja će od danas biti ispunjena dečijim smehom. Radovi i na budućim vrtićima u Panteleju i Crvenom Krstu se odvijaju po planu - napisala je.

Iz Predškolske ustanove "Pčelica" kažu da u ovom vrtiću ima četiri grupe - jaslena, mlađa, starija i predškolska, a svaka grupa ima po dve vaspitačice.

Deca će biti u četiri grupe; foto: FB strana Dragana Sotirovski Vrtić je svačano otvoren 10. novembra prošle godine, uz presecanje vrpce i otkrivanje table. Tada je direktorka PU "Pčelica" Svetlana Mitić rekla da ih očekuje potpisivanje ugovora sa roditeljima nakon čega će deca krenuti u vrtić.

Adaptaciju ovog prostora na Bulevaru najavio je još decembra 2020. godine član Gradskog veća Nenad Stanković. Godinu dana kasnije Fondacija "Novak Đoković" je spotom pozvala ljude da donacijama i podrže ovu ideju. Cilj je bio da se skupi 70.000 evra, a svaku uplatu građana duplirala Fondacija, a prema podacima sa sajta ovog udruženja, sakupljeno je 349.233 evra.

Tačan iznos donacije za rekonstrukciju vrtića "Srna" je 26.522.527,41 dinara, kažu iz Fondacije, a od prikupljenih sredstava kampanje “One Wish for Niš” iz 2021. godine koja su petostruko premašila ciljni iznos od 70 hiljada evra.

Radovi su počeli 4. aprila, a ugovor je dodeljen grupi privrednih subjekata Mizoni iz Beograda, Partenon iz Požarevca i Lever inženjering iz Beograda. Vrednost radova je 15.711.703,35 dinara.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.