Dodatak za browser koji može da preotme Facebook profil

Izvor: Informacija.rs, 13.Maj.2013, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatak za browser koji može da preotme Facebook profil

Stručnjaci iz Microsoft-a otkrili su malver koji se krije iza ekstenzije za Chrome i dodatka za Firefox i koji može preoteti Facebook nalog. Za sada nije poznato da postoji ekvivalent ovog malvera za Internet Explorer i Safari. Reč je o Trojancu (Trojan: JS/Febipos.A) koji se najpre pojavio u Brazilu. Trojanac proverava da li je korisnik prijavljen na Facebook. Ako jeste, malver preuzima konfiguracioni fajl sa spiskom komandi.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

U opasnosti su svi koji koriste Firefox i Chrome: Najnoviji virus preotima Fejsbuk profile!

Izvor: S media, 14.Maj.2013, 08:48

Za sada nije poznato da postoji ekvivalent ovog malvera za Internet Explorer i Safari...Trojanac proverava da li je korisnik prijavljen na Fejsbuk. Ako jeste, malver preuzima konfiguracioni fajl sa spiskom komandi...Može sve da radi umesto vas..U zavisnosti od tog fajla, malver može da „lajkuje“...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.