Dijego Maradona na novčanici od 10 pezosa?

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Maj.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijego Maradona na novčanici od 10 pezosa?

Lik Dijega Armanda Maradone mogao bi da se nađe na novčanici od deset pezosa. Inicijativa je naravno krenula od njegovih obožavatelja, a poznato je da Maradona ima i „svoju” crkvu.

Grupa je osnovana na društvenoj mreži Fejsbuk sa zahtevom da se lik Manuela Belgrana, borca za argentinsku nezavisnost i tvorca argentinske zastave, prebaci na novčanicu od dva pezosa, a da Maradona preuzme „desetku”, broj koji je nosio na dresu tokom bogate karijere.
Zanimljivo je da se u lokalnom žargonu termin „Dijego” već odomaćio za novčanicu od deset pezosa.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maradonin lik na novčanici?

Izvor: S media, 06.Maj.2011

Po mnogima najbolji fudbaler sveta svih vremena, Dijego Armando Maradona, mogao bi da dobije svoju novčanicu u domovini. ..Maradonin lik bi trebalo da se nađe na novčanici od deset pezosa, a inicijativa je potekla od njegovih obožavatelja na Fejsbuku...Novakov i Karolinin projekat na Rolan Garosu..Rijana...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.