DUŠE NAŠE MILE, OPROSTITE NAM Građani neutešni, na društvenim mrežama se nizali komentari na objavi potresnih slika stradale dece u Ribnikaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 13:35

"DUŠE NAŠE MILE, OPROSTITE NAM" Građani neutešni, na društvenim mrežama se nizali komentari na objavi potresnih slika stradale dece u Ribnikaru

Otac ubijenog dečaka na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je fotografiju svih deset žrtava koje je isplanirano 3. maja ubio osumnjičeni dečak

Bol i tuga ne prolazi ni nakon skoro tri meseca od nezapamćenog masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je dečak (13) uzeo pištolj od oca i brutalno ubio svojih devet drugara i čuvara škole, dok je njih petoro ranio.

Teško je svima, ali najteže svakako roditeljima žrtva i teško povređenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a otac ubijenog dečaka na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je fotografiju svih deset žrtava koje je isplanirano 3. maja ubio osumnjičeni dečak.

Ispod potresne fotografije na kojoj su sve žrtve nasmejane samo su se nizali komentari, a još jedan neutešni otac ubijene devojčice oglasio se i ostavio svoj kratak komentar "anđeli".

Bože mili, kako ovo preživeti! Vaša deca su pravi heroji i neka počivaju u miru - piše u jednom komentaru, dok već u drugom stoji:

- Nemam komentar... Plačem svaki dan za svima njima i plakaću dok sam živa. Sad je kasno i ništa ih ne može vratiti. Ostala je samo tuga, tuga i uspomene na njih. Duše naše mile, oprostite nam... - piše u drugom komentaru.

Pre samo nekoliko dana dečakova majka objavila je njegovu nasmejanu fotografiju uz reči - Voli te mama beskrajno! - njeni prijatelji nisu ostali imuni na ovu njenu objavu pa su joj takođe ostavljali komentare pune podrške i saosećanja.

Roditelji ovog dečaka, koji je bio talentovani pijanista i izvanredno dete puno potencijala, prvi put su se, podsetimo, oglasili prošle nedelje kada je njegov otac objavio dečakov nagrađeni esej, u kom on govori o planovima za svoju budućnost.

- Obrazovanje u inostranstvu za mene predstavlja jedan veliki izazov na koji ću, nadam se, moći da odgovorim uz podršku mojih roditelja, prijatelja i profesora. Odlaskom u inostranstvo moraću da se prilagodim novom okruženju: drugačijem načinu rada, drugačijoj kulturi, visokim zahtevima akademije... Možda ću morati da učim nove jezike i budem spreman na situacije u kojima ću oslonac imati samo u sebi. Moraću da vodim računa i o svakodnevnom životu a imaću samo 17 godina. Ipak verujem da ću biti spreman - deo je dečakovog eseja i njegovih ambicija prekinutih jezivim zločinom.

Pa da podsetimo, kobnog dana osumnjičeni dečak je uz već pripremljeni plan likvidacije i liste za odsetrel uzeo očev pištolj i municiju koju je stavio u ranac i krenuo u svoju školu na Vračaru.

Na holu zgrade prvo ubija čuvara škola s kojim je bio u prijateljskim odnosima, potom tri drugarice, a zatim ulazi u učinionicu gde njegov razred ima čas istorije i počinje sa rafalnom paljbom gde ubija šestoro drugara.

Tom prilikom ranio je njih petoro, među kojima i nastavnicu istorije.

Nakon krvavog pira izlazi u dvorište škole gde poziva policiju, odlaže oružje u ranac i stavlja kapuljaču na glavu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.