DRUGA STRANA SUDBINE: Crtež jordanske kraljice kao odgovor na skandaloznu karikaturu Šarli Ebdoa!

Izvor: Kurir, 16.Jan.2016, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRUGA STRANA SUDBINE: Crtež jordanske kraljice kao odgovor na skandaloznu karikaturu Šarli Ebdoa!

Jordanska kraljica Ranija crtežom, koji je objavila na Fejsbuku i Tviteru, reagovala je na karikaturu francuskog nedeljnika Šarli Ebdo, na kojoj je sirijski dečak Ajlan Kurdi, čije je beživotno telo pronađeno na turskoj plaži, prikazan kao odrasli silovatelj.

Karikatura na naslovnici poslednjeg broja Šarli Ebdoa ponovo je izazvala bes javnosti, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njoj je dečak Ajlan prikazan kao odrasla osoba. Crtež sugeriše da bi, da je preživeo, postao seksualni nasilnik.

Charlie Hebdo says this drowned baby Syrian refugee would have grown up to sexually harass German women. pic.twitter.com/Atprm0LffW

Kraljica je na Fejsbuku i Tviteru objavila crtež jordanskoga karikaturiste Osame Hadžaja na kojem se vidi beživotno dečakovo telo na plaži, pored kojeg sedi nešto stariji dečak s osmehom na licu. Do njega je još stariji dječak sa školskom torbom, a pored njega lekar.

Ispod crteža je tekst na arapskom, engleskom i francuskom, preuzet iz karikature u Šarli Ebdou:

"U šta bi se pretvorio mali Ajlan da je odrastao?

Kraljica je na društvenim mrežama napisala odgovor: "Ajlan je mogao da postane lekar, učitelj ili brižan otac.... Hvala @osamacartoonsu što je oslikao moje misli."

Aylan could've been a doctor, a teacher, a loving parent... Thanks @osamacartoons for sketching my thoughts pic.twitter.com/M2z4Z3mJe0

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.