DRAMA U HRVATSKOJ! Deca kamenovala turiste iz Kine, jurila ih i vikala: KORONA, KORONA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U HRVATSKOJ! Deca kamenovala turiste iz Kine, jurila ih i vikala: "KORONA, KORONA!"

Skandal u Rijeci.

Vlasnica apartmana u Rijeci Maja Škufca požalila se na Fejsbuku da joj je njena gošća kroz suze ispričala kako su ih u Rijeci deca gađala predmetima i za njima vikala: "Korona, korona".

- Malopre sam dušu isplakala koliko mi je bilo teško gledati suze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moje gošće Kineskinje koja beži od virusa otkad je krenuo u Kini. Iz zdravstvenih razloga za njenog muža može biti kobno ako se zarazi koronavirusom pa su se, oboje zdravi, odlučili na proputovanje - napisala je Škufca.

Njeni kineski gosti složili su se da priča izađe u javnost.

- Moja gošća se zove Fenice i kaže da sam ja jedina osoba koja ju je zagrlila osim njenog muža u poslednjih mesec dana. Kaže i da sam jedini domaćin koji se našao s njima bez straha i bez distance i da su se prvi put osećali kao dobrodošli gosti, a ne bolesnici ili begunci. Fenice mi je rekla da su je deca ispred katedrale Sv. Vida gađala nečim tvrdim i vikali za njima: "Koronavirus!" Deca su ih gađala kamenjem, a mi smo ih prigrlili zagrljajem - ispričala je Maja Škufca za Slobodnu Dalmaciju.

Poslala je i poruku mladim napadačima i njihovim roditeljima:

- Ja sam stekla još jednog prijatelja, a vi se zapitajte čega se tačno bojite. Smrti? Jer ono ljudsko je davno umrlo u većini vas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.