DOBRO RAZMISLITE GDE ĆETE NA MORE! Sezona još nije ni počela, a cene na Jadranu PAPRENE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 14:35

DOBRO RAZMISLITE GDE ĆETE NA MORE! Sezona još nije ni počela, a cene na Jadranu PAPRENE (FOTO)

Uvođenje eVra u Hrvatskoj već ostavlja posledice, a cene ugostiteljskih usluga na Jadranu skočile su u nebo i pre sezone. Hrvati su svesni ove činjenice, a sada su se u to uverili I Slovenci.

Topli prolećni dani i produženi uskršnji vikend izmamili su mnoge da dođu na hrvatsku obalu, a Slovenci su, osim odmora uz more, kući poneli i prazne novčanike, piše Sobotainfo.com.

Tako je poslednjih dana Fejsbuk prepun komentara ogorčenih Slovenaca koji su šokirani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neverovatno visokim cenama u Hrvatskoj.

Naročito su aktivni u Fejsbuk grupi "Kampovanje je zakon" gde je objavljena fotografija računa iz jednog restorana u porečkom kampu. Naime, jedna Slovenka naručila je dva decilitra vina i dve kugle sladoleda. Cena? 24 evra...

Slično se dogodilo i poznatom slovenskom ugostitelju koji vodi lanac burger bara Lars & Sven. Pre nekoliko dana posetio je Umag pa je na Fejsbuku podelio fotografiju računa iz jedne konobe. Jednu porciju lignji platio je čak 28 evra.

- Što je najgore, lignje uopšte nisu bile jadranske - napisao je razočarani Slovenac.

Dodao je kako je možda i za Hrvatsku došlo vreme otrežnjenja.

Zgroženi Slovenci objavljivali su i cene pića i palačinki na običnim štandovima. Korisnica grupe objavila je da jedna palačinka s Nutelom u Poreču košta 6,50 evra, a pivo u jednom od porečkih restorana 5,10 evra.

- Ovo je bolesno. Mislim da ćemo morati da se vratimo navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom - dodala je u komentaru korisnica.

Kako bilo, cene na hrvatskoj obali već su skočile u nebo, iako letnja sezona zvanično počinje tek s prvomajskim praznicima.

- Kakve li će tek biti cene u glavnoj turističkoj sezoni - pitaju se svi.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.